Back /

Pověz to světu Tell the World - část 2 český dabing



Historicko - dokumentární film o vzniku Církve adventistů sedmého dne, nejrozšířenější jednotné protestantské církve v dějinách.

Film, natočený podle skutečných událostí z konce 19. století, představuje příběh malé skupiny farmářů ze severovýchodní části Spojených států, kteří položili základ pro hnutí, jehož zásadními hodnotami jsou očekávání druhého Kristova příchodu a návrat k biblické interpretaci Písma.

„Řekni to světu“ není jen dokumentem historickým a informativním, ale filmem, který věrohodně zachycuje reálné zápasy víry a současně mocné Boží působení projevené mimo jiné v životě a díle Ellen Gould Whiteové.

Adventní prorocké hnutí vzniklo na základě pochopení (rozluštění) proroctví o 2300 a 1260 večerech a jitrech z Biblické knihy Daniel 12, které mělo být rozpečetěno v čase konce – kdy lidé budou jejím obsahem „procházet sem a tam a poznání o významu proroctví bude rozmnoženo“. V knize Zjevení (Apokalypsa) 10 se mluví o této knize (Daniel), která "byla otevřena". Toto proroctví mělo být "sladké v ústech, ale hořké v žaludku". Tak přesně vypadalo "velké zklamání" v roce 1844 (1. část filmu), kdy věřící sice správně rozpoznali (rozluštili) Biblí stanovený prorocký čas, ale špatně pochopili jeho význam. Text ze Zjevení říká, že „poté je třeba, abys znovu prorokoval proti celému světu.“ Adventismus toto pochopil jako závěrečnou evangelizaci celého světa s mimořádným poselstvím.

Kniha Zjevení současně říká, že blízko závěru pozemské historie bude bitva v nebi o Boží přikázání. Půjde o spor: Boží přikázání versus lidské, byť zbožně vypadající, náboženské zákony. Zjevení 14, 7 zřetelně odkazuje ke čtvrtému přikázání – principem je uctívání Boha Stvořitele soboty z knihy Genesis. Bude zde kontrast těch, kdo uctívají šelmu ze Zjevení (náboženská mocnost s dlouhou tradicí vyžadující autoritu) a těch, kdo se za každou cenu drží Božích přikázání a víry v Ježíše.

Více o tom, kdo jsou Adventisté sedmého dne a o poselství, které hlásají: https://matej4212.blogspot.com/2020/04/kdo-jsou-adventiste-sedmeho-dne.html

"Pohleďte, bratři, koho si Bůh povolává: Není mezi vámi mnoho moudrých podle lidského soudu, ani mnoho mocných, ani mnoho urozených; ale co je světu bláznovstvím, to vyvolil Bůh, aby zahanbil moudré, a co je slabé, vyvolil Bůh, aby zahanbil silné." Bible, 1. List Korintským 1, 26-27

Kategorie Nezařazeno

Délka filmu: 01:19:18 (Pokud spustíte lejászást {čas} skončí film.)

čtení 2.054 čas

Nahraný: 2020-04-20 20:48:00 (3 éve)


Podobný Nezařazeno