Back /

Tvorba souhlasu - Noam Chomsky SK



Názory Noama Chomského na americkou zahraniční zahraniční politiku a roli amerických médií v „tvorbě souhlasu“ k její podpoře mu během posledních čtyřiceti let mezi veřejností, novináři i akademiky přinesly menšinu přívrženců. Velmi obecně je zřejmé, že je terčem pomluv, urážek a dehonestace americké neokonzervativní pravice, zatímco liberálové a velká většina akademiků různého zaměření jeho práce úmyslně ignoruje.
Ať již budeme považovat jeho názory za správné či nikoli, jeho analýza zahraniční politiky a médií jako legitimní výzkumná agenda je v USA a jinde marginalizována. Teprve v roce 2003 se speciální sekce britského periodika Revue of International Studies všimlo opomíjení Chomského osobnosti v periodicích a disciplínách mezinárodních vztahů. Podle editorů čísla Erica Herringa a Pierse Robinsona není Chomsky „nejčastěji odsuzován, mylně vykládán a napadán, ale jednoduše ignorován.
Závažnější souvislost „mlčení“ o něm spočívá „v problémech obsažených v Chomského tvorbě zahrnujících dlouholeté a masivní používání a sponzoring terorismu Spojenými státy, neschopnost většiny akademiků Západu pochopit v těchto amerických krocích nějaké zájmy a chátrání povinnosti akademiků Západu pomoci těm, kteří se pokouší zabránit Spojeným státům v tomto jednání.

Kategorie Dokumentární

Délka filmu: 02:47:57 (Pokud spustíte lejászást {čas} skončí film.)

čtení 2.644 čas

Nahraný: 2015-04-03 10:22:00 (9 éve)


Podobný Dokumentární