Back /

BOHUMIL HRABAL: Takže se stalo, že… | HD



https://www.csfd.cz/film/367680-bohumil-hrabal-takze-se-stalo-ze/prehled/
Film natočil režisér Oliver Malina Morgenstern u příležitosti stého výročí narození jednoho z našich nejosobitějších spisovatelů Bohumila Hrabala, autora Ostře sledovaných vlaků, Postřižin, Slavností sněženek a desítek dalších próz. Sedmdesátiminutový snímek představuje malou legendu o životě a díle tohoto velikána, která obsahuje historické záběry, unikátní fotografie i řadu doposud neznámých informací. Na Bohumila Hrabala zde vzpomínají také režiséři Jiří Menzel, Jan Němec a Petr Koliha i představitel začínajícího výpravčího Miloše Hrmy z oscarových Ostře sledovaných vlaků – Václav Neckář. Zvláštní atmosféru filmu dodávají hrané dotáčky a komentář Oldřicha Kaisera.

Filmová distribuční společnost AQS, a.s. (Bioscop a Magic Box) pro Vás nabízí české i slovenské filmy, seriály a zahraniční filmy s dabingem či českými titulky. A to vše legálně a zcela zdarma.

Režie: Oliver Malina-Morgenstern
Scénář: Martin Suja, Oliver Malina-Morgenstern
Kamera: Oliver Malina-Morgenstern
Hrají: Bohumil Hrabal (a.z.), Egon Bondy (a.z.), Vladimír Boudník (a.z.), Jiří Menzel, Oldřich Kaiser, Jan Němec, Petr Koliha, Tomáš Mazal, Josef Jan Kopecký...

Kategorie Dokumentární

Délka filmu: 01:12:28 (Pokud spustíte lejászást {čas} skončí film.)

čtení 3.338 čas

Nahraný: 2023-03-22 16:30:00 (1 éve)


Podobný Dokumentární